Fysiek zilver kopen

Fysiek zilver kopen

8 juli 2024
Wilt u fysiek zilver kopen? Bij Goudonline.nl kunt u discreet en veilig zilver aanschaffen tegen scherpe prijzen. Dit kunt u hier online doen, maar uiteraard ook fysiek bij één van onze vestigingen door heel Nederland. Ons assortiment bestaat uit de bekende zilveren munten en LBMA-geaccrediteerde zilverbaren in diverse soorten en gewichten, zowel voor de kleine als de grote belegger.
Leestijd 3 minuten

Veilig & betrouwbaar fysiek zilver kopen

Wanneer u uw zilver koopt bij Goudonline.nl, is dit 100% discreet, veilig en betrouwbaar. Onze zilverproducten zijn afkomstig van Umicore, een gerenommeerde smelterij die al sinds 1806 actief is. Umicore is aangesloten bij het London Bullion Market Association (LBMA), waarmee al ons zilver LBMA-geaccrediteerd is. Door deze zogeheten Good Delivery-status bent u ervan verzekerd dat het door u gekochte zilver wereldwijd erkend en voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Waarom fysiek zilver kopen?

Fysiek zilver is een populaire belegging, omdat edelmetalen zelfs in tijden van inflatie hun waarde weten te behouden. Het is dus een manier om uw kapitaal te beschermen en mee te beleggen. De wereldreserve aan zilver bedroeg daarbij in 2023 naar schatting ongeveer 610.000 ton (Statista). Naar verwachting zal de zilverwinning over enkele decennia niet meer zo rendabel zijn. Kortom, de zilverproductie zal op dat moment sterk afhankelijk zijn van al het bestaande zilver in de vorm van munten, baren of zelfs sieraden. Hierdoor wordt het kopen van fysiek zilver vandaag de dag steeds populairder!

Pure zilver baren en munten

Wilt u puur zilver kopen? Bij Goudonline.nl vindt u diverse soorten zilveren baren en munten. Bij Goudonline.nl staan we achter onze producten en de kwaliteit hiervan. Echter begrijpen wij natuurlijk dat u in de toekomst uw zilver eventueel eenvoudig en tegen een eerlijke prijs wilt verkopen. Daarom bieden we een terugkoopgarantie op al onze zilveren producten, ongeacht de zilverprijs op dat moment.

Is fysiek zilver kopen zonder btw?

Alhoewel goud wel standaard is vrijgesteld van btw, is dit bij fysiek zilver niet per se altijd belastingvrij. Dit heeft te maken met het feit dat de Belastingdienst zilver ziet als een belangrijke grondstof en daarom is het btw-percentage normaliter 21%.

Er is echter een uitzondering op de regel, waardoor het voor particulieren een stuk interessanter is: de margeregeling op zilver. Deze regeling is van toepassing op zilveren munten. Hierbij geldt dat de btw enkel wordt berekend over de handelsmarge van de handelaar.

Koop uw fysiek zilver bij Goudonline.nl

Bij Goudonline.nl bent u op het juiste adres voor het kopen van fysiek zilver in de vorm van zilveren munten of zilveren baren. Heeft u vragen? Neem contact op met onze klantenservice of kom langs bij een van onze vestigingen. Onze medewerkers helpen u graag verder met al uw vragen over het kopen van fysiek zilver.

Veelgestelde vragen

Is fysiek zilver kopen verstandig?
Het investeren in edelmetaal, zoals zilver, wordt over het algemeen gezien als een veilige investering. Het voordeel is namelijk edelmetaal hun waarde weet te behouden en niet kan worden bijgedrukt.

Is zilver belastingvrij?
Fysiek zilver is niet standaard belastingvrij, maar afhankelijk van de situatie kun je wel zilver kopen dat is vrijgesteld van btw. Zilveren munten profiteren bijvoorbeeld van de margeregeling, waardoor particulieren geen btw betalen. Alhoewel goud wel standaard is vrijgesteld van btw, is dit bij fysiek zilver niet per se altijd belastingvrij.

Waar moet je op letten als je zilver koopt?
Kies bij het kopen van zilver altijd voor een betrouwbare partij, een betrouwbaar en hoog keurmerk en een beveiligde opslag.

Over de auteur

Wim Bischoff
Wim Bischoff
Mede-eigenaar Goudonline.nl

Ook interessant

Duik dieper in ons informatiecentrum en lees meer interessante artikelen over onderwerpen als goud, zilver, beleggen, economische nieuws, koers ontwikkelingen en heel veel meer.

Goud of zilver kopen?

Geïnteresseerd in het kopen van fysiek goud of zilver? Wij hebben een ruim aanbod van LBMA-geaccrediteerd edelmetaal. Ons assortiment bestaat naast goud en zilverbaren ook uit gouden en zilveren munten. Onze producten zijn wereldwijd erkend en verhandelbaar.

© Copyright Goudonline.nl 2024
Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen