Rose goud

Goud wordt gekenmerkt door de bekende ‘goudgele’ kleur. Toch bestaan er ook andere soorten goud, die niet de gele, maar een andere kleur bevatten. Witgoud is hiervan een goed voorbeeld, maar ook rosé goud wordt steeds populairder. Er bestaan echter nogal wat vragen over rosé goud. Wat is het precies, hoe wordt het gemaakt en wat is het waard? Wij geven u het antwoord.

Wat is rose goud?

Rosé goud is een legering. Het wordt namelijk gemaakt door goud te mengen met een ander metaal. Waar dit bij witgoud wordt gemengd met witte metalen als palladium, zilver, zink of nikkel, wordt dit bij rosé goud met koper gedaan. Door de rode kleur die het koper heeft, krijgt het rosé goud automatisch zijn kenmerkende rozeachtige kleur. Rosé goud is vergelijkbaar met roodgoud. Sterker nog: het wordt zelfs op dezelfde manier gemaakt. Het verschil tussen beide soorten goud zit hem in de kleur. Bij roodgoud wordt er iets meer koper aan de legering toegevoegd, waardoor de kleur logischerwijs iets roder uitvalt.

Waarde rose goud

Ondanks het feit dat rosé goud qua uiterlijk verschilt van traditioneel goud, zijn beide soorten goud evenveel waard. Rosé goud bevat namelijk evenveel puur goud als het ‘normale’ gele goud. Als u rosé goud in de winkel koopt, kan het product iets duurder zijn dan de geelgouden variant. Dit heeft te maken met de extra handelingen die moeten worden verricht om rosé goud de herkenbare kleur te geven. Bij de inkoop van uw rosé goud kijken wij echter naar de hoeveelheid puur goud die uw product bevat. Aangezien deze gelijk is aan traditioneel goud, zal ook de waarde van het rosé goud niet anders zijn.

Hoeveel karaat is mijn rose goud?

De prijs die u bij ons voor uw rosé goud ontvangt, hangt onder meer samen met het aantal karaat van uw rosé goud. Het aantal karaat staat voor de zuiverheid van uw goud en kan uiteenlopen van 8 tot en met 24 karaat. 8, 14 en 18 zijn hierbij de meest voorkomende karaten. U herkent het aantal karaat van uw rosé goud eenvoudig door het keurmerk in uw product. Ziet u hier bijvoorbeeld 585 staan? Dan weet u dat u te maken heeft met 14 karaat goud. Staat er 750? Dan heeft u 18 karaat goud. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende karaten met de bijbehorende keurmerken.

  • 8 karaat goud is 333/1000 deel goud
  • 9 karaat goud is 375/1000 deel goud
  • 10 karaat goud is 416/1000 deel goud
  • 14 karaat goud is 585/1000 deel goud
  • 18 karaat goud is 750/1000 deel goud
  • 20 karaat goud is 833/1000 deel goud
  • 22 karaat goud is 916/1000 deel goud
  • 24 karaat goud is 999/1000 deel goud (puur goud)

Rose goud verkopen

Bij Goudonline.nl kunt u terecht voor de verkoop van al uw rosé gouden producten. Zo kunt u bij ons onder andere gouden ringen verkopen, gouden kettingen verkopen en andere gouden sieraden verkopen. Wilt u meer weten over het verkopen van uw rosé? Op onze pagina goud verkopen staat precies uitgelegd hoe u uw rosé goud bij ons verkoopt. Weet u niet zeker of uw rosé goud in aanmerking komt voor de verkoop of heeft u andere vragen? Geen probleem! Onze klantenservice is op verschillende manieren te bereiken en staat altijd voor u klaar.

Taxatiepakket aanvragen

Hiermee kunt u via elk PostNL-punt kosteloos en volledig verzekerd uw goud naar ons verzenden voor een gratis taxatie.
  • Per taxatiepakket kunt u 30 gram goud verzekerd versturen.

Om veiligheid en transparantie te waarborgen werken wij samen met:

trustpilot.png
postnl.png
stopheling.png
mvjv.png

Zo werkt Goudonline.nl

1

Bestel uw gratis taxatiepakket

Hiermee kunt u zonder verzendkosten uw goud naar ons verzenden.

Lees meer
2

Verzekerd verzenden

Uw goud is altijd volledig verzekerd naar ons onderweg met track and trace via PostNL.

Lees meer
3

Betaling binnen 24 uur

Wij taxeren het, bieden u de hoogste prijs en betalen binnen 24 uur uit.

Lees meer

Klantervaringen:

Veelgestelde vragen

Is goud versturen per post wel veilig?

Jazeker! Wij hebben een samenwerking met PostNL. Dit houdt in dat uw goud niet in de brievenbus hoeft, maar dat u gratis via elk PostNL-punt uw goud aangetekend naar ons kunt verzenden. U krijgt van PostNL een verzendbewijs(kwitantie) met het gewicht erop. Met dit verzendbewijs is uw goud automatisch verzekerd tot 30 gram per taxatiepakket. Deze verzekering is altijd gratis inbegrepen. Wanneer de zending bij ons binnenkomt, tekenen wij voor ontvangst.

Krijg ik mijn goud terug als ik mij bedenk?

Zeker! Bij Goudonline.nl kunt u altijd het goud wat u niet aan ons wilt verkopen terugvragen. Na de taxatie heeft u 5 dagen retourrecht (bedenktijd). Hier brengen wij enkel de verzendkosten en verzekerkosten (€18,00) voor in rekeningen.

Wat gebeurt er als mijn goud kwijtraakt?

Bij Goudonline.nl is de inhoud per taxatiepakket automatisch verzekerd tot 30 gram. Deze verzekering is altijd gratis inbegrepen. Door onze samenwerking met PostNL wordt uw taxatiepakket veilig en aangetekend per pakketpost aan ons verstuurd. Mocht in het meest onwaarschijnlijke geval uw zending toch kwijtraken, dan vergoeden wij de schade onder de volgende voorwaarden:

De verzekerde kan een PostNL verzendbewijs (kwitantie) aantonen. Op deze kwitantie staat het gewicht dat door PostNL bij de verzending is geregistreerd. Goudonline.nl keert altijd de taxatiewaarde op basis van dit gewicht minus taxatiepakket uit. Wij gaan hierbij altijd uit van 14 karaat tenzij u kan aantonen dat het om een hoger karaat gaat, dan wordt de taxatiewaarde uitgekeerd op basis van dat karaat. Om hiervoor in aanmerking te komen hebben wij foto’s nodig van de keurtekens die op het voorwerp staan.

Is mijn goud ook verzekerd als het meer weegt dan 30 gram

Bij Goudonline.nl is de inhoud per taxatiepakket automatisch verzekerd tot 30 gram goud. Deze verzekering is gratis inbegrepen. Indien uw goud meer dan 30 gram weegt, kunt u een extra taxatiepakket aanvragen en uw goud verspreid over 2 pakketten naar ons toezenden of een afspraak inplannen om langs te komen op 1 van onze locaties voor een vrijblijvende taxatie.

Twijfelt u over de waarde van uw goud? Gebruik dan onze calculator of neem contact op met de klantenservice zodat u zeker weet dat u goud volledig verzekerd is.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Wij staan altijd voor u klaar

We zijn maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 10:00 tot 17:00

location

MyOffice Groningen Stadspark

Leonard Springerlaan 35
9727 KB Groningen

Telefoon: 085 – 7732733

Maandag t/m vrijdag
10:00 – 17:00

Openingstijden

Maandag: 10:00 – 17:00
Vrijdag: 10:00 – 17:00

Maak een afspraak
location

MyOffice Utrecht

Computerweg 22
3542 DR Utrecht

Telefoon: 085 – 7732733

Maandag t/m vrijdag
10:00 – 17:00

Openingstijden

Dinsdag: 10:00 – 17:00
Woensdag: 10:00 – 17:00

Maak een afspraak
location

MyOffice Zwolle A28

Zwartewaterallee 44-48
8031 DX Zwolle

Telefoon: 085 – 7732733

Maandag t/m vrijdag
10:00 – 17:00

Openingstijden

Woensdag: 10:00 – 17:00
Donderdag: 10:00 – 17:00

Maak een afspraak

Call Now Button