1 troy ounce gouden Philharmoniker munt

 2.255,81

Neem contact met ons op

Betaalmethode Betaalmethode Betaalmethode
  • Altijd verzekerd onderweg!
  • Haal uw bestelling op afspraak af bij 1 van onze 11 locaties!
  • Terugkoopgarantie op alle producten uit het assortiment.

1 troy ounce gouden Philharmoniker munt kopen

De 1 troy ounce gouden Philharmoniker munt is de bekendste en meest verkochte gouden beleggingsmunt in Europa. Ook in landen als Japan en de Verenigde Staten is deze munt erg populair. De gouden Philharmoniker werd voor het eerst uitgebracht in 1989 door de smelter Austrian Mint in Wenen. De 1 troy ounce gouden Philharmoniker munt weegt 31,10 gram en bestaat uit 99,99% puur goud. In Europa is de gouden Philharmoniker een wettig betaalmiddel met een nominale waarde van 100 euro. Echter wordt de munt wereldwijd altijd verhandeld voor de goudprijs.

Waarom de gouden Philharmoniker 1 troy ounce kopen?

Internationaal gezien is de 1 troy ounce gouden Philharmoniker munt een van de meest gangbare beleggingsmunt die er is. De munt is in 1992, 1995 1996 en 2000 benoemd door de World Gold Council tot best verkochte gouden munt ter wereld. Deze munt is hierdoor wereldwijd erkend, zeer betrouwbaar en voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Deze munt is wereldwijd dan ook zeer goed verhandelbaar en een klassieker onder de gouden munten

Terugkoopgarantie gouden Philharmoniker Goudonline.nl

Bij Goudonline.nl staan wij achter onze producten. Daarnaast begrijpen wij ook dat u op een dag uw goudmunt ook weer makkelijk wilt kunnen verkopen. Daarom bieden wij op al onze producten ongeacht de koers, een terugkoopgarantie. Ook de gouden Philharmoniker 1 troy ounce munt valt onder deze garantie. Zo bent u er altijd van verzekerd dat u uw goudenmunt weer makkelijk aan ons kunt verkopen tegen een scherpe prijs.

Ontwerper gouden Philharmoniker 1 troy ounce

De Philmarmoniker is ontworpen door Thomas Pesendorfer en is sindsdien nooit meer gewijzigd. In tegenstelling tot de zilveren variant is bij de gouden variant de rand gekarteld. Verder is de munt platter geslagen dan andere gouden troy ounce munten waardoor deze een grotere diameter heeft.

 

Ontwerp

Ontwerp van 1 troy ounce gouden Philharmoniker munt

Voorzijde

Op de voorzijde van de gouden Philharmoniker 1 troy ounce munt staat bovenaan de tekst WIENER PHILHARMONIKER. Daaronder staan verscheidene instrumenten die gebruikt worden door het bekende Wiener Philharmoniker Orkest.

Ontwerp van 1 troy ounce gouden Philharmoniker munt

Achterzijde

Op de achterzijde van de gouden Philharmoniker 1 troy ounce munt staat bovenaan de munt REPUBLIK ÖSTERREICH afgebeeld met daaronder de orgel van de Wiener Philharmoniker orkest. Onderaan de munt staat de tekst 1 UNZE GOLD 999.9 wat staat voor 99,99% puur goud. En de nominale waarde van 100 euro met daartussen het jaar van uitgifte.

Plus- en minpunten

  • Zeer populair in de EU.
  • LBMA-geaccrediteerd.
  • Wereldwijd erkend & verhandelbaar.
  • Vrijgesteld van 21% btw.
  • Oudere jaartallen kunnen krasjes hebben.

Specificaties

Gewicht

1 troy ounce

Fabrikant

Philharmoniker

Certificaat

Niet van toepassing

Materiaal

Goud

Gehalte

99,99%

BTW tarief

0%

Afmeting

37 x 2 mm

Jaar van uitgave

divers

Reviews

Gerelateerde producten

1/4 troy ounce gouden Krugerrand munt 2023/2024

 647,28

1 - 3 weken levertijd

1/2 troy ounce gouden Maple Leaf 2023/2024

 1.230,05

1 - 2 weken levertijd

Gouden tientje diverse jaartallen

 456,24

10 op voorraad

1 troy ounce gouden Maple Leaf munt 2023/2024

 2.270,86

1 - 2 weken levertijd