Goudprijs

Actuele goudprijs per gram

Wilt u weten hoeveel u goud waard is? Op onze site berekent u gemakkelijk en snel de waarde van uw goud. De prijs die u ziet is de goudprijs per gram. Om te beginnen voert u dus het gewicht in gram van uw producten in. Ook is de goudprijs afhankelijk van het aantal karaat van het goud. Weet u al hoeveel karaat uw goud is? Klik dan het aantal karaat aan en de prijs van uw goud zal worden berekend. Weet u nog niet hoeveel karaat uw goud is? Onder het kopje ‘De goudprijs per aantal karaat’ leest u hoe u het aantal karaat van uw goud kunnen herkennen.

Hoe wordt de actuele goudprijs per gram bepaald?

Met onze calculator kunt u de actuele waarde van uw goud berekenen. Maar hoe wordt dat nou eigenlijk bepaald, die huidige goudprijs?
De dagprijs van goud komt tot stand door de wereldwijde handel in goud. Hierin geldt het aloude principe van ‘vraag en aanbod’. 24 uur per dag, 7 dagen in de week wordt er in goud gehandeld. Als de vraag naar goud erg groot is en het aanbod maar nihil, zal de goudprijs stijgen. Andersom geldt dit natuurlijk ook. De vraag en het aanbod van goud kunnen elk moment van de dag veranderen. Dit betekent de goudprijs gedurende de hele dag fluctueert en altijd in beweging is. In onze calculator vindt u altijd de meest actuele goudprijs.

De dagprijs van goud: dollar vs. euro

Zoals gezegd, wordt de goudprijs bepaald door de wereldwijde handel. Maar dit is niet het enige dat invloed heeft op de actuele goudprijs. Ook de wisselkoers van de US dollar speelt mee in het bepalen van de goudprijs. De prijs van goud wordt namelijk uitgedrukt in dollars. De koers van de dollar is dus van grote invloed op de goudprijs. Een sterke dollar zal ervoor zorgen dat het goud in euro’s minder waard wordt.

De goudprijs per aantal karaat

De goudprijs afhankelijk van het aantal karaat. Het aantal karaat staat voor de zuiverheid van het goud. 24 karaat is het zuiverste goud. 24 karaat bevat voor 99,99% fijn goud, waarbij dus gesproken van ‘puur goud’. Om erachter te komen welk karaat goud u heeft kunt u kijken naar de persstempels die in het goud geslagen zijn. Ziet u hier ‘999’ staan? Dan weet u dat u te maken heeft met 24 karaat goud. Hieronder ziet u de aanduidingen van de verschillende karaten. 8, 14 en 18 karaat zijn hierbij de meest voorkomende goudsoorten.

De hoogste goudprijs per gram bij Goudonline.nl

Bij Goudonline.nl kunt u uw goud verkopen voor de hoogste goudprijs. Hoe wij dit doen? Wij werken grotendeels online en kunnen de kosten voor onze fysieke locaties laag houden. Hierdoor kunnen we u gegarandeerd de hoogste prijs voor uw goud bieden.

Bijgewerkt op 21-10-2021
€16.40
Per gram voor 8 karaat
€28.82
Per gram voor 14 karaat
€36.95
Per gram voor 18 karaat
€41.04
Per gram voor 20 karaat
€45.13
Per gram voor 22 karaat
€49.27
Per gram voor 24 karaat
8k
14k
18k
20k
22k
24k

Ontvang een hogere prijs als u meer verkoopt. U krijgt onze beste prijs vanaf 250 gram.

g
0.4
0.5
0.6
0.7
0.8
0.9
0.9
0.7
0.7
0.8
0.8
0.9
0.9
0.95

Vragen over de goudprijs

Heeft u vragen over de goudprijs of het verkopen van uw goud? Geen probleem! Neem dan contact met ons op per mail of telefoon, dan helpen wij u graag verder.

Taxatiepakket aanvragen

Hiermee kunt u via elk PostNL-punt kosteloos en volledig verzekerd uw goud naar ons verzenden voor een gratis taxatie.
  • Per taxatiepakket kunt u 30 gram goud verzekerd versturen.

Om veiligheid en transparantie te waarborgen werken wij samen met:

trustpilot.png
postnl.png
stopheling.png
mvjv.png

Zo werkt Goudonline.nl

1

Bestel uw gratis taxatiepakket

Hiermee kunt u zonder verzendkosten uw goud naar ons verzenden.

Lees meer
2

Verzekerd verzenden

Uw goud is altijd volledig verzekerd naar ons onderweg met track and trace via PostNL.

Lees meer
3

Betaling binnen 24 uur

Wij taxeren het, bieden u de hoogste prijs en betalen binnen 24 uur uit.

Lees meer

Klantervaringen:

Veelgestelde vragen

Is goud versturen per post wel veilig?

Jazeker! Wij hebben een samenwerking met PostNL. Dit houdt in dat uw goud niet in de brievenbus hoeft, maar dat u gratis via elk PostNL-punt uw goud aangetekend naar ons kunt verzenden. U krijgt van PostNL een verzendbewijs(kwitantie) met het gewicht erop. Met dit verzendbewijs is uw goud automatisch verzekerd tot 30 gram per taxatiepakket. Deze verzekering is altijd gratis inbegrepen. Wanneer de zending bij ons binnenkomt, tekenen wij voor ontvangst.

Krijg ik mijn goud terug als ik mij bedenk?

Zeker! Bij Goudonline.nl kunt u altijd het goud wat u niet aan ons wilt verkopen terugvragen. Na de taxatie heeft u 5 dagen retourrecht (bedenktijd). Hier brengen wij enkel de verzendkosten en verzekerkosten (€18,00) voor in rekeningen.

Wat gebeurt er als mijn goud kwijtraakt?

Bij Goudonline.nl is de inhoud per taxatiepakket automatisch verzekerd tot 30 gram. Deze verzekering is altijd gratis inbegrepen. Door onze samenwerking met PostNL wordt uw taxatiepakket veilig en aangetekend per pakketpost aan ons verstuurd. Mocht in het meest onwaarschijnlijke geval uw zending toch kwijtraken, dan vergoeden wij de schade onder de volgende voorwaarden:

De verzekerde kan een PostNL verzendbewijs (kwitantie) aantonen. Op deze kwitantie staat het gewicht dat door PostNL bij de verzending is geregistreerd. Goudonline.nl keert altijd de taxatiewaarde op basis van dit gewicht minus taxatiepakket uit. Wij gaan hierbij altijd uit van 14 karaat tenzij u kan aantonen dat het om een hoger karaat gaat, dan wordt de taxatiewaarde uitgekeerd op basis van dat karaat. Om hiervoor in aanmerking te komen hebben wij foto’s nodig van de keurtekens die op het voorwerp staan.

Is mijn goud ook verzekerd als het meer weegt dan 30 gram

Bij Goudonline.nl is de inhoud per taxatiepakket automatisch verzekerd tot 30 gram goud. Deze verzekering is gratis inbegrepen. Indien uw goud meer dan 30 gram weegt, kunt u een extra taxatiepakket aanvragen en uw goud verspreid over 2 pakketten naar ons toezenden of een afspraak inplannen om langs te komen op 1 van onze locaties voor een vrijblijvende taxatie.

Twijfelt u over de waarde van uw goud? Gebruik dan onze calculator of neem contact op met de klantenservice zodat u zeker weet dat u goud volledig verzekerd is.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Wij staan altijd voor u klaar

We zijn maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 10:00 tot 17:00

location

Locatie Groningen

Leonard Springerlaan 35
9727 KB Groningen

Telefoon: 085 – 7732733

Maandag t/m vrijdag
10:00 – 17:00

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
10:00 – 17:00

location

Locatie Utrecht

Computerweg 22
3542 DR Utrecht

Telefoon: 085 – 7732733

Maandag t/m vrijdag
10:00 – 17:00

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
10:00 – 17:00

location

Locatie Zwolle

Zwartewaterallee 44-48
8031 DX Zwolle

Telefoon: 085 – 7732733

Maandag t/m vrijdag
10:00 – 17:00

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
10:00 – 17:00

location

Locatie Assen

Overcingellaan 17
9401 LA Assen

Telefoon: 085 – 7732733

Maandag t/m vrijdag
10:00 – 17:00

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
10:00 – 17:00

Call Now Button