Goudprijs

Actuele goudprijs per gram

Wilt u weten hoeveel u goud waard is? Met onze calculator berekent u gemakkelijk en snel de waarde van uw goud. De prijs die u met de calculator berekent, is de goudprijs per gram. Om te beginnen voert u dus het gewicht in gram van uw producten in. Ook is de goudprijs afhankelijk van het aantal karaat van het goud. Weet u al hoeveel karaat uw goud is? Klik dan het aantal karaat aan en de prijs van uw goud zal worden berekend. Weet u nog niet hoeveel karaat uw goud is? Onder het kopje ‘De goudprijs per aantal karaat’ leest u hoe u het aantal karaat van uw goud kunnen herkennen.

Hoe wordt de prijs van goud bepaald?

Met onze calculator kunt u de actuele prijs van uw goud berekenen. Maar hoe wordt dat nou eigenlijk bepaald, die goudprijs?
De goudprijs komt tot stand door de wereldwijde handel in goud. Hierin geldt het aloude principe van ‘vraag en aanbod’. 24 uur per dag, 7 dagen in de week wordt er in goud gehandeld. Als de vraag naar goud erg groot is en het aanbod maar nihil, zal de goudprijs stijgen. Andersom geldt dit natuurlijk ook. De vraag en het aanbod van goud kunnen elk moment van de dag veranderen. Dit betekent de goudprijs gedurende de hele dag fluctueert en altijd in beweging is. In onze calculator vindt u altijd de meest actuele goudprijs.

De actuele goudprijs: dollar vs. euro

Zoals gezegd, wordt de goudprijs bepaald door de wereldwijde handel. Maar dit is niet het enige dat invloed heeft op de actuele goudprijs. Ook de wisselkoers van de US dollar speelt mee in het bepalen van de goudprijs. De prijs van goud wordt namelijk uitgedrukt in dollars. De koers van de dollar is dus van grote invloed op de goudprijs. Een sterke dollar zal ervoor zorgen dat het goud in euro’s minder waard wordt.

De goudprijs per aantal karaat

De goudprijs afhankelijk van het aantal karaat. Het aantal karaat staat voor de zuiverheid van het goud. 24 karaat is het zuiverste goud. 24 karaat bevat voor 99,99% fijn goud, waarbij dus gesproken van ‘puur goud’. Om erachter te komen welk karaat goud u heeft kunt u kijken naar de persstempels die in het goud geslagen zijn. Ziet u hier ‘999’ staan? Dan weet u dat u te maken heeft met 24 karaat goud. Hieronder ziet u de aanduidingen van de verschillende karaten. 8, 14 en 18 karaat zijn hierbij de meest voorkomende goudsoorten.

  • 8 karaat goud is 333/1000 deel goud
  • 9 karaat goud is 375/1000 deel goud
  • 10 karaat goud is 416/1000 deel goud
  • 14 karaat goud is 585/1000 deel goud
  • 18 karaat goud is 750/1000 deel goud
  • 20 karaat goud is 833/1000 deel goud
  • 22 karaat goud is 916/1000 deel goud
  • 24 karaat goud is 999/1000 deel goud (puur goud)

De hoogste prijs bij Goudonline.nl

Bij Goudonline.nl kunt u uw goud verkopen voor de hoogste goudprijs. Hoe wij dit doen? Wij hebben geen fysieke winkel en werken dus helemaal online. Hierdoor kunnen we de kosten laag houden en u gegarandeerd de hoogste prijs voor uw goud bieden.

Vragen over de goudprijs

Heeft u vragen over de goudprijs of het verkopen van uw goud? Geen probleem! Neem dan contact met ons op per mail of telefoon, dan helpen wij u graag verder.

Wat wij uitbetalen:

€24.20
Per gram voor 14 karaat
€30.81
Per gram voor 18 karaat
€34.31
Per gram voor 20 karaat
€41.37
Per gram voor 24 karaat
14k
18k
20k
24k
Wat kan ik aan jullie verkopen?

Taxatiepakket aanvragen

Het taxatiepakket is vrijblijvend. Hiermee kunt u via elk PostNL punt kosteloos en volledig verzekerd uw goud naar ons verzenden voor een gratis taxatie.
  • Per taxatiepakket kunt u 30 gram goud verzekerd versturen. Meer dan 2 nodig? Plan dan een verzekerd transport in via onze klantenservice.

Om veiligheid en transparantie te waarborgen werken wij samen met:

trustpilot.png
postnl.png
stopheling.png
mvjv.png

Zo werkt Goudonline.nl

1

Vraag een gratis taxatie aan

U ontvangt ons taxatiepakket thuis om uw goud vrijblijvend en kosteloos naar onze goudspecialisten te sturen.

Lees meer
2

Verzekerd verzenden

Uw goud wordt altijd volledig verzekerd naar ons verstuurd. U kunt het taxatiepakket gratis verzenden via PostNL

Lees meer
3

Betaling binnen 24 uur

Indien u onze taxatie accepteert dan wordt er binnen 24 uur uitbetaalt. Toch niet tevreden? Dan sturen wij uw goud gratis retour.

Lees meer

Klantervaringen:

Veelgestelde vragen

Is goud versturen per post wel veilig?

Jazeker! Wij hebben een samenwerking met PostNL. Dit houdt in dat uw goud niet in de brievenbus hoeft, maar dat u gratis via elk PostNL-punt uw goud aangetekend naar ons kunt verzenden. U krijgt van PostNL een verzendbewijs(kwitantie) met het gewicht erop. Met dit verzendbewijs is uw goud automatisch verzekerd tot €1.000 per taxatiepakket. Deze verzekering is altijd gratis inbegrepen. Wanneer de zending bij ons binnenkomt, tekenen wij voor ontvangst.

Krijg ik mijn goud terug als ik mij bedenk?

Bij Goudonline.nl kunt u altijd het goud wat u niet aan ons wilt verkopen terugvragen. Na de taxatie heeft u 5 dagen retourrecht (bedenktijd). Hier brengen wij geen retourkosten voor in rekening. Voor de voorwerpen die niet van goud blijken te zijn brengen wij wel retourkosten in rekening.

Wat gebeurt er als mijn goud kwijtraakt?

Bij Goudonline.nl is de inhoud per taxatiepakket automatisch verzekerd tot €1.000. Deze verzekering is altijd gratis inbegrepen. Door onze samenwerking met PostNL wordt uw taxatiepakket veilig en aangetekend per pakketpost aan ons verstuurd. Mocht in het meest onwaarschijnlijke geval uw zending toch kwijtraken, dan vergoeden wij de schade onder de volgende voorwaarden:

De verzekerde kan een PostNL verzendbewijs (kwitantie) aantonen. Op deze kwitantie staat het gewicht dat door PostNL bij de verzending is geregistreerd. Goudonline.nl keert altijd dit gewicht (minus envelop) vermenigvuldigd met de dagprijs van 14-karaats goud uit. Indien de verzekerde kan aantonen dat het om een hoger karaat gaat, dan krijgt de verzekerde uiteraard het gewicht vermenigvuldigd met die dagprijs uitgekeerd. Om hiervoor in aanmerking te komen hebben wij foto’s nodig van de keurtekens die op het voorwerp staan.

Is mijn goud ook verzekerd als het meer waard is dan €1.000?

Bij Goudonline.nl is de inhoud per taxatiepakket automatisch verzekerd tot €1.000. Deze verzekering is gratis inbegrepen. Indien uw goud meer dan €1.000 waard is, kunt u een extra taxatiepakket aanvragen en uw goud verspreid over 2 pakketten naar ons toezenden.

Als uw goud een hogere waarde heeft dan €2.000 kunt u via onze klantenservice een verzekerd transport aanvragen. Wij beschikken over verzekerde oplossingen tot €50.000. Er is dus altijd een gepast transport voor uw goud.

Twijfelt u over de waarde van uw goud? Gebruik dan onze calculator of neem contact op met de klantenservice zodat u zeker weet dat u goud volledig verzekerd is.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Wij staan altijd voor u klaar

We zijn maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 10:00 tot 17:00

Contact

Contact

Goudonline.nl
Antwoordnummer: 97494
9749 ZX Matsloot