Gouden tientje diverse jaartallen

 455,47

9 op voorraad

Betaalmethode Betaalmethode Betaalmethode
  • Altijd verzekerd onderweg!
  • Haal uw bestelling op afspraak af bij 1 van onze 11 locaties!
  • Terugkoopgarantie op alle producten uit het assortiment.

Gouden tientje diverse jaartallen kopen

Op zoek naar de perfecte toevoeging aan uw investeringsportfolio of verzameling? Het gouden tientje op Goudonline.nl wacht op u! Duik in zijn rijke geschiedenis en ervaar de ware waarde van dit unieke product. Bij Goudonline.nl vindt u alles wat u moet weten voor een geslaagde aankoop. Voeg het gouden tientje vandaag nog toe aan uw collectie!

Wat is een gouden tientje?

Een ‘gouden tientje’ is een gouden muntstuk dat voor het eerst werd geslagen in 1817. Het heeft een nominale waarde van 10 gulden. Het ontwerp is prachtig en heeft een historische uitstraling die verzamelaars aanspreekt. Een goudentientje bestaat uit 90% puur goud, wat omgerekend neerkomt op 6,048 gram puur goud van het totale gewicht van 6,72 gram.

De waarde van een gouden tientje

De waarde van een gouden tientje is gebaseerd op verschillende onderdelen, zoals de goudprijs, de zeldzaamheid en de kwaliteit van de munt. Vanwege het hoge gehalte aan puur goud heeft het altijd waarde. Bepaalde jaartallen of varianten van het gouden tientje hebben een hogere verzamelwaarde.

Het is belangrijk om te weten dat de waarde van een gouden tientje kan fluctueren. De goudprijs is onderhevig aan schommelingen op de internationale markt, wat invloed kan hebben op de waarde van het muntstuk.

Waarom zou u een gouden tientje kopen?

Er zijn verschillende redenen waarom het kopen van een gouden tientje een verstandige keuze kan zijn.

Investeringspotentieel van het gouden tientje

Door de combinatie van de waarde van het goud en de verzamelwaarde heeft het gouden tientje een interessante investering. Goud is een gewilde grondstof en kan op de lange termijn in waarde stijgen. Bovendien zijn er verzamelaars die extra betalen voor unieke exemplaren.

Het gouden tientje als verzamelobject

Als u geïnteresseerd bent in numismatiek en het verzamelen van historische munten, dan is het gouden tientje echt iets voor u. Het heeft niet alleen een esthetische waarde, maar ook een culturele en historische betekenis. Het bezitten van een Gouden Tientje is als het hebben van een stukje geschiedenis in handen.

Wist u dat het gouden tientje voor het eerst werd uitgegeven in 1818? Het was een van de eerste gouden munten die in Nederland circuleerde. Het ontwerp van het gouden tientje is gebaseerd op de gulden, de voormalige Nederlandse munteenheid. Het toont het portret van koning Willem III, die regeerde van 1849 tot 1890.

Het gouden tientje is niet alleen geliefd in Nederland, maar ook internationaal. Veel verzamelaars over de hele wereld zijn geïnteresseerd in deze bijzondere munt. Dit zorgt ervoor dat de vraag naar het gouden tientje hoog blijft en dat de waarde ervan kan stijgen.

Kortom, het kopen van een gouden tientje biedt niet alleen de mogelijkheid om te beleggen, maar ook om een uniek verzamelobject in handen te hebben. Met zijn historische en culturele betekenis is het gouden tientje een waardevolle toevoeging aan elke collectie.

Online aankoop van een gouden tientje

Ontdek het gemak van het online kopen van een gouden tientje bij Goudonline.nl! Waarom zoeken op talloze websites, als de beste selectie en kwaliteit direct onder handbereik zijn bij Goudonline.nl?

Niet alleen bieden wij een breed scala aan unieke exemplaren, maar kiezen voor ons betekent ook kiezen voor betrouwbaarheid, discretie en een plezierige koopervaring. En met onze uitgebreide verzekering, bent u altijd beschermd tegen onverwachte situaties. Goudonline.nl: dé plek voor uw gouden tientjes!

Plus- en minpunten

  • Historische waarde.
  • Goede prijs per gram verhouding.
  • BTW niet van toepassing.
  • Ideaal als ruilmiddel
  • Munten kunnen krasjes hebben opgelopen door de jaren heen

Specificaties

Gewicht

6,72 gram

Fabrikant

divers

Certificaat

Niet van toepassing

Materiaal

Goud

Gehalte

90,00%

BTW tarief

0%

Jaar van uitgave

divers

Reviews

Gerelateerde producten

1/2 troy ounce gouden Maple Leaf 2023/2024

 1.250,93

1 - 2 weken levertijd

1/2 troy ounce gouden Krugerrand munt 2023/2024

 1.252,03

1 - 2 weken levertijd

1 troy ounce gouden Philharmoniker munt

 2.294,20

Neem contact met ons op

1/4 troy ounce gouden Maple Leaf munt 2023/2024

 657,18

1 - 3 weken levertijd