Doublé goud

Goud bestaat in verschillende soorten en maten. De meest bekende soort is het traditionele gele goud, dat meestal verschilt tussen de 14 karaat en 24 karaat. Waar dit gele goud een natuurlijk product is, kennen we ook het door de mens gemaakte witgoud en rose goud. Maar goud kan niet alleen in kleur verschillen; ook qua samenstelling bestaan er verschillende soorten goud. Doublé goud is hiervan een voorbeeld. Maar wat is doublé goud eigenlijk, hoe herken je het en hoeveel is het waard?

Wat is doublé goud? 

Op het eerste gezicht zal u het verschil tussen doublé goud of normaal gouden voorwerpen waarschijnlijk niet zo snel opvallen. Van de buitenkant ziet doublé goud er namelijk exact hetzelfde uit als het goud zoals we dat allemaal kennen. Toch is er in de samenstelling van het product een groot verschil te ontdekken. Doublé goud is namelijk een met een gouden laagje bedekt voorwerp, dat in de basis is gemaakt van een ander metaal. Meestal wordt hier koper of zilver voor gebruikt. Door enkel en alleen de buitenkant te bedekken met een laagje goud, is het doublé goud een goedkoper alternatief voor de massief gouden variant. 

Hoe herken je doublé goud?

Zoals gezegd, is doublé goud in eerste instantie lastig van massief goud te onderscheiden. Toch bestaan er een aantal handigheidjes om doublé goud te kunnen herkennen. Zo is doublé goud vaak te herkennen aan eventuele beschadigingen aan het voorwerp. Op het eerste gezicht lijkt doublé goud het perfecte goedkope alternatief voor echt goud, maar er kleeft echter ook een groot nadeel aan. Aangezien het goudlaagje erg dun is, zal deze vaak snel kunnen beschadigen en afslijten. Mocht dit het geval zijn bij uw gouden voorwerp, zal snel de koperen of zilveren binnenkant tevoorschijn komen. Heeft u dus een gouden ring, een gouden armband of andere gouden sieraden en ontdekt u anderskleurige beschadigingen? Dan weet u dat u te maken heeft met doublé goud.

Doublé goud verkopen?

Bij Goudonline.nl kopen we verschillende soorten goud in. Zo kunt u bij ons niet alleen gouden sieraden verkopen, maar ook gouden munten verkopen en goudbaren verkopen. Een voorwaarde is hierbij wel dat het massief gouden producten betreft. Het is dus niet mogelijk om uw doublé gouden voorwerpen aan ons te verkopen. Gezien het feit dat het goudlaagje flinterdun is, is het goudgehalte van uw doublé gouden product maar minimaal. Hierdoor is het omsmelten en hergebruiken van het product voor het goud niet de moeite waard. Wilt u toch uw doublé goud verkopen? Dan is het vaak mogelijk via bijvoorbeeld een antiquair.

Taxatiepakket aanvragen

Hiermee kunt u via elk PostNL-punt kosteloos en volledig verzekerd uw goud naar ons verzenden voor een gratis taxatie.
  • Per taxatiepakket kunt u 30 gram goud verzekerd versturen.

Om veiligheid en transparantie te waarborgen werken wij samen met:

trustpilot.png
postnl.png
stopheling.png
mvjv.png

Zo werkt Goudonline.nl

1

Bestel uw gratis taxatiepakket

Hiermee kunt u zonder verzendkosten uw goud naar ons verzenden.

Lees meer
2

Verzekerd verzenden

Uw goud is altijd volledig verzekerd naar ons onderweg met track and trace via PostNL.

Lees meer
3

Betaling binnen 24 uur

Wij taxeren het, bieden u de hoogste prijs en betalen binnen 24 uur uit.

Lees meer

Klantervaringen:

Veelgestelde vragen

Is goud versturen per post wel veilig?

Jazeker! Wij hebben een samenwerking met PostNL. Dit houdt in dat uw goud niet in de brievenbus hoeft, maar dat u gratis via elk PostNL-punt uw goud aangetekend naar ons kunt verzenden. U krijgt van PostNL een verzendbewijs(kwitantie) met het gewicht erop. Met dit verzendbewijs is uw goud automatisch verzekerd tot 30 gram per taxatiepakket. Deze verzekering is altijd gratis inbegrepen. Wanneer de zending bij ons binnenkomt, tekenen wij voor ontvangst.

Krijg ik mijn goud terug als ik mij bedenk?

Zeker! Bij Goudonline.nl kunt u altijd het goud wat u niet aan ons wilt verkopen terugvragen. Na de taxatie heeft u 5 dagen retourrecht (bedenktijd). Hier brengen wij enkel de verzendkosten en verzekerkosten (€18,00) voor in rekeningen.

Wat gebeurt er als mijn goud kwijtraakt?

Bij Goudonline.nl is de inhoud per taxatiepakket automatisch verzekerd tot 30 gram. Deze verzekering is altijd gratis inbegrepen. Door onze samenwerking met PostNL wordt uw taxatiepakket veilig en aangetekend per pakketpost aan ons verstuurd. Mocht in het meest onwaarschijnlijke geval uw zending toch kwijtraken, dan vergoeden wij de schade onder de volgende voorwaarden:

De verzekerde kan een PostNL verzendbewijs (kwitantie) aantonen. Op deze kwitantie staat het gewicht dat door PostNL bij de verzending is geregistreerd. Goudonline.nl keert altijd de taxatiewaarde op basis van dit gewicht minus taxatiepakket uit. Wij gaan hierbij altijd uit van 14 karaat tenzij u kan aantonen dat het om een hoger karaat gaat, dan wordt de taxatiewaarde uitgekeerd op basis van dat karaat. Om hiervoor in aanmerking te komen hebben wij foto’s nodig van de keurtekens die op het voorwerp staan.

Is mijn goud ook verzekerd als het meer weegt dan 30 gram

Bij Goudonline.nl is de inhoud per taxatiepakket automatisch verzekerd tot 30 gram goud. Deze verzekering is gratis inbegrepen. Indien uw goud meer dan 30 gram weegt, kunt u een extra taxatiepakket aanvragen en uw goud verspreid over 2 pakketten naar ons toezenden of een afspraak inplannen om langs te komen op 1 van onze locaties voor een vrijblijvende taxatie.

Twijfelt u over de waarde van uw goud? Gebruik dan onze calculator of neem contact op met de klantenservice zodat u zeker weet dat u goud volledig verzekerd is.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Wij staan altijd voor u klaar

We zijn maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 10:00 tot 17:00

location

MyOffice Groningen Stadspark

Leonard Springerlaan 35
9727 KB Groningen

Telefoon: 085 – 7732733

Maandag t/m vrijdag
10:00 – 17:00

Openingstijden

Maandag: 10:00 – 17:00
Vrijdag: 10:00 – 17:00

Maak een afspraak
location

MyOffice Utrecht

Computerweg 22
3542 DR Utrecht

Telefoon: 085 – 7732733

Maandag t/m vrijdag
10:00 – 17:00

Openingstijden

Dinsdag: 10:00 – 17:00
Woensdag: 10:00 – 17:00

Maak een afspraak
location

MyOffice Zwolle A28

Zwartewaterallee 44-48
8031 DX Zwolle

Telefoon: 085 – 7732733

Maandag t/m vrijdag
10:00 – 17:00

Openingstijden

Woensdag: 10:00 – 17:00
Donderdag: 10:00 – 17:00

Maak een afspraak

Call Now Button